Цветя за абитуриенти, букет за абитуриенти

Цветя за абитуриенти

Miracle Ikebana предлага уникални и персонализирани цветни аранжировки и букети за абитуриенти и техния празник.
Цветята са неразделна част от абитуриентските балове – със своята красота, нежност и положителна енергия допринасят за бляскавото излъчване на празника.

Miracle Ikebana получи награда за Дамски бранд на 2023г.

Miracle Ikebana получи награда за Дамси бранд на 2023г. от Дамски клуб "Бизнес на високи токчета" на бляскава церемония.

6 начина да украсим за Хелоуин

 

Подгответе се за така чакания истраховит“ Хелоуин, любим на всички деца. А за да направите настроението на малчуганите още по-празнично, ще ви споделим 6 идеи за украса вкъщи, които пък ще доставят удоволствие и на вас.

 

July Morning Ikebana - Защо посрещаме първия юлски изгрев

Джулай морнинг (July Morning – юлско утро) е още един предвестник на лятото. Някои хора го свързват с началото на безгрижния летен период, изпълнен със слънце, море, приключения и веселби. Сутринта на 1 юли хиляди се взират в хоризонта, за да посрещнат първите слънчеви лъчи. Но знаете ли как всъщност възниква този своеобразен празник и какво е неговото значение? Вижте каква е неговата история.

На Петровден цветята предричат бъдещето

Лятото е тук! С Петровден започва истинското лято и се поставя началото на празниците през летния период. На този ден се правят различни обреди, които да донесат здраве на хората и да ги пазят от злини и бедствия. Искате ли да разберете кои традиции са се запазили и до днес и как цветята присъстват в обичаите и на този празник?

Еньовден – денят, в който цветята придобиват магична сила

Еньовден

Еньовден е – празникът на лечебните билки! Този магичен български празник е свързан с много поверия, в центъра на които са билките и цветята. Знаете ли какво го прави толкова вълшебен?

 

Сакура - Японска вишна

Сакура, японска вишна. Sakura, cherry blosssom

Вишната символизира националния характер на японците, а разцъфтяването ú идването на пролетта в Япония. За „Страната на изгряващото слънце” цъфтежа на сакурата се е превърнал в любим народен празник.

Лилиум (Крем)

Икебана с лилиум

Знаете ли кои са “Звездите на Земята“? Това са лилиумите, или още наричани - крем. Те са много древни растения и има легенда, която разказва, че когато падащите звезди докоснат земната повърхност, се превръщат в цветя – лилиуми.

Хортензия

Хортензията е много познато на всички ни растение. Среща се в почти всеки двор или градина. Тя е предпочитан декоративен вид храст в цял свят и е тясно свързана с японската култура.

Амарилис – Цветето на гордостта и блестящата красота

Амарилисът е цвете, което символизира гордост. Тъй като цветът му цъфти дълго време, той символизира постигането на успех в дълга и трудна борба.

Хелоуин и икебана. Интересна комбинация, нали?

Хелоуин е празник на тиквените фенери и страховитите същества. Икебана е древно японско изкуство за аранжиране на цветя. Какво общо имат те?

Знаете ли за многобройните легенди за цветето Маргарита „окото на деня”?

От древни времена маргаритката се смята за мощен оракул в любовта. Всички като малки сме късали листенцата на маргаритката за да разберем дали човекът, в който сме влюбени, ни обича.

Знаете ли каква е разликата между Албиция и Мимоза?

Тази седмица случайно попаднах на невероятно красиво дърво в центъра на София, което не можех просто да подмина. Спрях се и то толкова ме плени, че реших да го споделя с всички, които обичат невероятната природа и цветята.

Божур

Знаете ли, кое е другото наименование на Божура?

Божурът (Paeonia) е от клас двусемеделни растения. Наричано още императорско цвете, растението впечатлява с кичести цветове и благоуханен аромат.

Нарцис

В разгара на този толкова любим за нас сезон – пролетта, няма как да подминем едно емблематично цвете. Цвете, което за разлика от други, е събрало толкова много легенди за себе си, че и да искаме не можем да ви разкажем всички.

Лале

Знаете ли, че освен розата и лалето е израз на истинската любов?

За него се смята че идва от Холандия, но истината е, че неговата родина е Турция. Което е логично, тъй като името му идва от персийската дума „dulband”, която означава тюрбан.