Икебана композиция във ваза Бизен - Miracle Ikebana

Икебана - Чудесата на цветята - Изложба на икебана в гр. София, 14 - 19 Септември, 2022г., 10:00 - 20:00ч. На 19 Септември до 13:00ч.


Miracle Ikebana Ви кани на Изложба Икебана Чудесата на цветята.
От 14 до 19 Септември 2022г. в Арт Галерия в НДК ще можете да разгледате изложба на икебана, да видите демонстрация как се прави икебана, лекции и беседи и да се включите в работилници по икебана.

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята. Изложбите на Miracle Ikebana ще представят многообразието на икебана – от семпли и пестеливи композиции, през скулптурни цветни композиции, до големи, богати композиции, характерни за школата Согецу.

Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“.

Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбите в София, Пловдив и Стара Загора, ще видят демонстарции на икебана, и ще могат да изпитат насладата да творят икебана, като се включат в нашите работилници.

В изложбата ще бъдат показани автентични японски вази в уникалния стил Бизен, характерен за гр. Окаяма, Япония.

Мирослава Иванова - Хосен, икебана артист и преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан) от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana, ще направи демонстрация на икебана по време на официалното откриване на изложбата.

Творците в изложбата са Мирослава Иванова и нейните ученици.

Къде: Арт Галерия в НДК, гр. София, пл. България 1, вход откъм Моста на влюбените, до клуб Перото

Официално откриване на изложбата „Икебана Чудесата на цветята“ с демонстрация по икебана на 14.09.2022г. от 18:30 ч.

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в нашето ежедневие.
Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.


15, 16 и 17 септември
18:00 - 19:00 ч. – Лекции и беседи по икебана, вход свободен
 

Ще Ви очакваме!

Събитието е част от 33-ти Дни на японската култура в България и се провежда с подкрепата на Посолството на Япония в Република България.


След София,
Miracle Ikebana продължава своето събитие в Пловдив в периода 28.09.- 02.10. и в Стара Загора в периода 04-09.10.Работилници по икебана


В работилниците могат да се включат всички желаещи, които искат да изпитат щастието да твориш с цветя, да научат повече за японското изкуство за аранжиране на цветя и да направят своята „Първа икебана”.

Ако желаете да се включите в работилниците, моля попълнете формата.

18 септември (неделя)

11:00 - 13:00 ч. – Работилница по икебана за деца, вход свободен.
Местата за тази работилница се запълниха.

14:00 - 16:00 ч., 16:00 - 18:00 ч. – Работилница по икебана за възрастни, вход свободен.
Местата за тази работилница се запълниха.

33-ти Дни на японската култура в България
Image