Икебана композиция във ваза Бизен - Miracle Ikebana

ИКЕБАНА В КАРТИНИ. Изложба, вдъхновена от природата


28 Януари - 12 Февруари, 2024г.
Културен Институт "Красно село" - София, бул. „Цар Борис III-ти“ 41

Вернисаж на 9 февруари от 19:00ч. до 21:00ч. Мирослава Иванова ще направи демонстрация на икебана в автентични вази Бизен и ще отпразнува рождения си ден.


Картините са модерно развитие на изкуството икебана, което тепърва набира популярност в Япония и по света.

Това е едно устойчиво и природосъобразно изкуство, чрез което можете да внесете по уникален начин природата в дома или офиса.

Използват се предимно растителни материали, за да се създадат 3D композиции под формата на картини, според философията на икебана.

Такава изложба се прави за първи път в София.

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята.

Ето какво споделят посетителите на изложбата "Икебана в картини" в гр. Пловдив през м. декември 2023г.:
"Мноого зареждащо преживяване!", "Вие сте иноватор! Интересно съчетание на художествения подход и японското изкуство за подреждане на цветя икебана. Възхитен съм!"
"Изключително оригинални и вдъхновяващи творби, изпълнени с много фантазия! Аз и 10 годишната ми дъщеря сме впечатлени. Имахме удоволствието и да се срещнем с авторката, която ни въведе в оригиналния си свят. "
"Това беше най-прекрасния коледен подарък, който си подарих! Благодаря ви от сърце за възможността и преживяването!"
"Създали сте естетика и картини свързани с живата природа. Изложбата е артистично изработена."
"Благодаря ти за този празник за душата в навечерието на Рождество. Гордея се, че съм твоя ученичка! Аригато, сенсей!"
"Няма да мога да опиша красотата на изкуството ви, но според мен изкуството се цени с очите и чувствата ни. А на мен много ми хареса! Артистът е гений! Доста нестандартно и нетрадиционно, възхищавам ви се! Както и се вдъхновявам, защото съм на 14 години. Да създавате повече изкуство! Благодаря ви, че сте себе си! "
"Обичам вашите изложби, г-жо Иванова! Чакам ги с нетърпение! Топлят сърцето, душата, очите. Прекрасни са, вдъхновяващи и запомнящи се."

Заповядайте сега в София за да разгледате изложбата.

Автор на изложбата е Мирослава Иванова с японско име Hosen, икебана артист и лицензиран преподавател в школата Sogetsu Токио.

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в нашето ежедневие.
Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.


Ще Ви очакваме!