Икебана композиция във ваза Бизен - Miracle Ikebana

Икебана - Нежни цветя сред древните камъни - Изложба на икебана в гр. Пловдив, 28 Септември - 2 Октомври, 2022г., 10:00 - 18:30ч.


Miracle Ikebana Ви кани на Изложба Нежни цветя сред древните камъни в гр. Пловдив.
От 28 Септември до 2 Октомври 2022г. в Източен сектор на Римски стадион ще можете да разгледате изложба на икебана, да видите демонстрация как се прави икебана, лекции и беседи и да се включите в работилници по икебана.

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята. Изложбите на Miracle Ikebana ще представят многообразието на икебана – от семпли и пестеливи композиции, през скулптурни цветни композиции, до големи, богати композиции, характерни за школата Согецу.

Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“.

Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбите в София, Пловдив и Стара Загора, ще видят демонстарции на икебана, и ще могат да изпитат насладата да творят икебана, като се включат в нашите работилници.

В изложбата ще бъдат показани автентични японски вази в уникалния стил Бизен, характерен за гр. Окаяма, Япония.

Мирослава Иванова - Хосен, икебана артист и преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан) от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana, ще направи демонстрация на икебана по време на официалното откриване на изложбата.

Творците в изложбата са Мирослава Иванова и нейните ученици.

Къде: Източен сектор на Римски стадион, гр. Пловдив, Търговски център на ул. Княз Александър I, № 11

Официално откриване на изложбата „Икебана Нежни цветя сред древните камъни“ с демонстрация по икебана на 28.09.2022г. от 18:30 ч.

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в нашето ежедневие.

Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.


29 и 30 септември
17:30 - 18:30 ч. – Лекции и беседи по икебана (вход на обекта)

Oрганизатор на събитието: Miracle Ikebana
Спонсор на събитието: Фондация EU-Japan Fest

Събитието е част от 33-ти Дни на Японската култура в България и се провежда
под патронажа на Посолството на Япония в Република България.

След
Пловдив, Miracle Ikebana продължава своето събитие в Стара Загора в периода 04-09 Октомври.
 
Ще Ви очакваме!


Работилници по икебана


В работилниците могат да се включат всички желаещи, които искат да изпитат щастието да твориш с цветя, да научат повече за японското изкуство за аранжиране на цветя и да направят своята „Първа икебана”.

1 Октомври (събота)

10:30 - 12:30 ч. – Работилница по икебана за деца (вход на обекта). Участието в работилницата е с предварително записване.
Местата за тази работилница се запълниха.

15:00 - 17:00 ч. – Работилница по икебана за възрастни, (вход на обекта). Участието в работилницата е с предварително записване.
Местата за тази работилница се запълниха.

Miracle Ikebana лого
Image