Image

Икебана и Земята на слънцето - Изложба на икебана в Пловдив, 15 - 19 Юли, 2022г., 10:00 - 19:00ч.


Община Пловдив и Miracle Ikebana осъществиха Икебана и Земята на слънцето, събитие от програмата за честване на 50 годишния юбилей от побратимяването на градовете Пловдив и Окаяма.

Посетителите разгледаха изложба на икебана, видяха демонстрация как се прави икебана, лекции и беседи и се включиха в работилници по икебана.

Префектура Окаяма е известна като Земята на слънцето, затова за изложбата направихме композиции в топли, летни, слънчеви багри. Посветихме един кът на Коракуен, една от трите най-хубави градини в Япония, която се намира в Окаяма.

В изложбата показахме автентични вази в уникалния стил Бизен, характерен за Окаяма.

Мирослава Иванова - Хосен, икебана артист и преподавател 3-та степен (Санкиу Шихан) от най-модерната школа за икебана в света, Sogetsu School of Ikebana, направи демонстрация на икебана по време на официалното откриване на изложбата..

Творците в изложбата са Мирослава Иванова и нейните ученици.

С подкрепата на Община Пловдив и Община Окаяма.

Къде: фоайе на Дом на културата “Борис Христов” - Пловдив, ул. „Гладстон“ 15

Официално откриване на изложбата „Икебана и Земята на слънцето“ с демонстрация по икебана се състоя на 15.07.2022г. от 18:00 ч.

Посетителите се насладиха на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в нашето ежедневие. Поведоха се и няколко лекции и беседи по икебана.

Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.


Работилници по икебана

 

16 юли (събота), фоайето на Дом на културата „Борис Христов“

11:00 - 13:00 ч. – Работилница по икебана за деца.

15:00 - 17:00 ч. – Работилница по икебана за възрастни.

В работилниците се включиха много желаещи, които изпитаха щастието да твориш с цветя, научиха повече за японското изкуство за аранжиране на цветя и направиха своята „Първа икебана”.

Ако желаете да Ви уведомим за следващи работилници, моля попълнете формата.