Икебана композиция във ваза Бизен - Miracle Ikebana

Есенно Равноденствие - Икебана изложба и пърформанс в гр. София, 14 - 29 Септември, 2023г., 10:00 - 20:00ч.


Есенното равноденствие е вълшебно време, когато денят и нощта са равни, светлината и тъмнината се балансират, сезоните се сменят. В Япония е официален празник (Шубун но хи) и предвестник на Койо - съзерцаването на обагрените есенни листа.

В изложбата посетителите ще видят есенното равноденствие и Койо, претворени чрез изразните средства на модерната икебана, със скулптурни арт композиции, характерни за школата Согецу.

В пърформанса ще бъде направена концептуална аранжировка на икебана под съпровода на японска музика, едно истинско релаксиращо преживяване и наслада за очите и душата на присъстващите.

Пърформанса ще бъде изпълнен от Мирослава Иванова с японско име Hosen, икебана артист и лицензиран преподавател в школата Sogetsu Токио.

Икебана е японско изкуство, което ни вдъхновява да творим и да изразяваме уникалната си същност чрез красотата на цветята.

Посетителите на изложбите на Miracle Ikebana ги описват като „разходка в красотата“, „красиво, интересно, свежо, създаващо настроение“, „много красиво и успокояващо“, „спиращи дъха композиции“, „празник за сетивата“, „цветно вдъхновение“.

Тези емоции ще изживеят отново посетителите на изложбата в София.

Творците в изложбата са Мирослава Иванова и нейните ученици.

Къде: Топлоцентрала, ул. Емил Берсински 5, гр. София

Официално откриване на изложбата „Есенно Равноденствие“ на 14.09.2023г. от 18:30 ч.
Икебана пърформанс на 21.09.2023г. от 18:30 ч.

Заповядайте и се насладете на икебана, изкуство, което внася повече красота и естетичност в нашето ежедневие.
Японското изкуство икебана може да намери място в живота ни и да го направи по-творчески, по-красив, вдъхновен и спокоен.

Изтеглете покана

Ще Ви очакваме!


Събитието е част от 34-ти Дни на японската култура в България и се провежда с подкрепата на Посолството на Япония в Република България.

 

34-ти Дни на японската култура в България
Image