Работилница заХелоуин.Хелоуин.Да си направим "страховита" икебана!

Работилница по икебана


Мисията на Miracle Ikebana е да популяризира японското изкуство икебана в България и извън нея, и така да внесе повече красота и спокойствие в забързаното ежедневие на градските хора.

Miracle Ikebana провежда работилници по икебана за деца и възрастни, курсове по икебана, партита и рождени дни, тимбилдинг.


Miracle Ikebana предлага декорации за лични и фирмени празници.

Ако желаете да освежите Вашият дом, работно място или имате специален повод, за който желаете красива и наистина уникална украса, ние ще Ви предложим нещо необикновено.

Оставете всичко в наши ръце и ние ще направим нужната магия, за да създадем перфектната цветна украса.


Мирослава Иванова (с икебана име Хосен) e лицензиран преподавател по икебана към  Sogetsu School of Ikebana Tokyo и е член на Sogetsu Teachers Association.

Тя  се занимава с икебана от 7 години и има най-високата преподавателска степен за България - 3-та степен (Sankyu Shihan), дадена й от мастър инструктор в централата на Согецу - Сумура сенсей.

Мирослава е и председател на Sogetsu Sofia study group в България.

Miroslava Ivanova - Hosen


"Много ми харесва да правя икебана, тя е моят „икигай“. Това е японско понятие, което открих миналата година. Означава да правиш нещо, което обичаш, през това време часовникът като че ли спира, и правиш най-доброто, на което си способен.
Когато започвах с икебана си мислех, че няма да имам достатъчно време за икебана, но сега това е любимото ми занимание, времето за икебана минава неусетно, и се наслаждавам на всеки миг."


"В днешния забързан живот, изпълнен с напрежение и стрес, смятам, че икебана е много подходяща за нас с възможността да се доближим до природата, да спрем за момент, за да й се насладим. Чрез икебана ние можем да внесем природата в нашия дом и в нашето ежедневие. Изучавайки икебана, ние изучаваме и природата - всяко цвете, трева, храст, дърво."


Miroslava Ivanova - Hosen

Вижте онлайн демонстрация по икебана на Мирослава по случай първа пролет на 22.03.2020г.: