Орхидея

Знаете ли, че Орхидеята има кралско ухание?

Всеизвестен факт е, че всяко растение, носи своя енергия и има своя собствена история и значение.

Някои от тях не оказват влияние върху живота ни, но има и такива, които биха могли да ни повлияят по различен начин.

Едни цветя например влияят положително в любовен план, други могат да влияят с енергията си в други аспекти от нашия живот, като например семейните ни отношения и дори на духовното ни равновесие.

Безспорно едно от цветята, което носи голям емоционален заряд е орхидеята. За нея говори дори Конфуций, като казва, че аромата й има кралско ухание. Като символика, тя изразява женственост, любов към естетиката и желание за ново творческо начало. Както при повечето цветя, така и при орхидеите различните цветове имат различни значения. Най–разпространената, а според много и най–красива е бялата орхидея, може би е толкова харесвана, защото мнозина вярват, че поставянето й в къщи или в офиса, успокоява напрежението, символизира чистота и ни прави по–добри хора. 

Други предпочитани цветове орхидеи са червената, която кара умората ни да намалява и жълтата за която се казва, че може да ни мотивира дори и за експерименти. Ако решите да подарите орхидея на някого, това може да означава, че искате да го избавите от самотата, а ако мъж реши да подари това цвете, може би иска да каже, че има сериозни намерения. Но абстрахирайки се от различните цветове и поводите поради, които се сдобиваме с това невероятно цвете, в своето основно значение тя ни дарява с бодрост, креативни идеи и активни действия към постигане на желанията ни.

 

Автор: Михаела Радкова

Стажант