Лале

Знаете ли, че освен розата и лалето е израз на истинската любов?

За него се смята че идва от Холандия, но истината е, че неговата родина е Турция. Което е логично, тъй като името му идва от персийската дума „dulband”, която означава тюрбан.

Но ако ви се струва, че името му е интересно, то историята за появяването му, ще ви е още по-интересна. Всъщност историите за възникването му са много, но може би най-популярната и красива е тази, в която се разказва за един принц, който се хвърлил от скала когато разбрал, че любимата му е убита, а от всяка негова капка кръв поникнало по едно лале.

Разбира се, няма да се учудите ако ви кажа, че тези лалета били червените. Да, това нежно, свежо, пролетно цвете е истинско олицетворение на съвършената любов.

Но освен да изразява любов, когато цветовете му са в лилаво, то може да показва достойнство и почит. Ако пък искате да се извините на някого, подарете му бели лалета, те ще изпратят послание за прошка. Но какъвто и цвят да подарите, или дори да решите да направите пъстър букет от няколко цвята, бъдете сигурни, че ще зарадвате получателят му.

Ако пък искате да направите нещо още по-специално от това просто да купите поредния букет, запишете се за нашата работилница и направете своя, единствена по рода си композиция чрез японското изкуство за подредба на цветя – икебана.

Вижте повече тук: http://bit.ly/2Dy261I

Автор: Михаела Радкова

Стажант