Знаете ли за многобройните легенди за цветето Маргарита „окото на деня”?

От древни времена маргаритката се смята за мощен оракул в любовта. Всички като малки сме късали листенцата на маргаритката за да разберем дали човекът, в който сме влюбени, ни обича.

Знаете ли каква е разликата между Албиция и Мимоза?

Тази седмица случайно попаднах на невероятно красиво дърво в центъра на София, което не можех просто да подмина. Спрях се и то толкова ме плени, че реших да го споделя с всички, които обичат невероятната природа и цветята.

Божур

Знаете ли, кое е другото наименование на Божура?

Божурът (Paeonia) е от клас двусемеделни растения. Наричано още императорско цвете, растението впечатлява с кичести цветове и благоуханен аромат.

Нарцис

В разгара на този толкова любим за нас сезон – пролетта, няма как да подминем едно емблематично цвете. Цвете, което за разлика от други, е събрало толкова много легенди за себе си, че и да искаме не можем да ви разкажем всички.

Лале

Знаете ли, че освен розата и лалето е израз на истинската любов?

За него се смята че идва от Холандия, но истината е, че неговата родина е Турция. Което е логично, тъй като името му идва от персийската дума „dulband”, която означава тюрбан.

Орхидея

Знаете ли, че Орхидеята има кралско ухание?

Всеизвестен факт е, че всяко растение, носи своя енергия и има своя собствена история и значение.

Роза

 

Знаете ли защо розата е символ на любовта?

Много хора знаят, или поне са чували, историята за появяването на Свети Валентин, празникът на влюбените. Също така всеки знае, че най-подаряваното цвете на този ден е червената роза, за нейното появяване обаче не се казва много.